SEO Analyse

Excellent Dreams

Bear's Factory logo
Bekijk jouw quick wins

Inhoud

SEO Pillar - Bears Factory

Samenvatting

Om je snel inzicht te geven in de status van de site, slaan we de bla bla over en gaan we direct naar de kern.

De gezondheid van jouw site zie je in het onderdeel van “Site Health”. Deze score is goed te noemen, maar biedt ruimte voor verbetering.

Tevens hebben we nog gekeken naar de techniek, autoriteit en content van de site. Deze is samenvattend:

  • Techniek: goed
  • Autoriteit: slecht
  • Content: matig
 

Dit brengt Excellent Dreams tot een matige SEO technische site. Om je vooruit te helpen, vind je de geadviseerde eerste acties in dit rapport. Deze geven richting aan de vooruitgang van jouw site. Veel leesplezier! Heb je vragen, bel of mail me dan. Ik help je graag verder.

johan wit
Johan van Bears Factory
Digital marketeer

Site Health

77%
"SEO is niet eenmalig, je content mag geweldig zijn maar de eisen veranderen continu"
Bear's Factory - Johan van Helden

Uitleg over SEO

Ik ga je natuurlijk niet gewoon in het diepe gooien. Graag geef ik nog even een korte uitleg over de drie pijlers van SEO.

Techniek

Kijkend naar een website beginnen we vaak aan de “achterkant”. Even kijken wat er onder de motorkap zit, hoe snel is hij en zijn er nog technische verbeterpunten. De techniek kan veel bijdragen maar ook afbreken aan je vindbaarheid. 

Autoriteit

Als we het hebben over vindbaarheid, mag autoriteit niet over het hoofd worden gezien. Door de zoekmachines wordt een bepaalde waarde aan jouw site toegekend, afhankelijk van een aantal factoren. Backlinks zijn hier een groot onderdeel van. Door middel van Linkbuilding kun je ervoor zorgen dat je site een betere autoriteit krijgt, maar ook specifieke onderwerpen boosten.

Content

Sluit jouw content niet aan bij wat jouw mogelijke bezoekers zoeken, dan vinden ze je ook niet. Kort door de bocht, is jouw content niet goed voor Google, dan laat Google je niet zien. 

SEO Analyse / site health + pages

Gecrawlde pagina's

137 pagina's

Deze pagina’s zijn gezond. Dat betekent effectief dat er geen problemen gevonden zijn op deze pagina’s

Deze pagina’s zijn stuk. Dat houdt in dat ze waarschijnlijk naar een 400 of 500 status leiden.

Deze pagina’s hebben problemen. Dit gaat in verschillende gradaties. Van error tot aanbeveling.

Deze pagina’s zijn doorverwezen. Doorverwijzingen zijn prima, maar je wil er niet teveel.

Deze pagina’s zijn geblokkeerd voor zoekmachines.

Techniek

1. Onvolledige schema’s geïmplementeerd

2. Missende meta beschrijvingen

3. Lage tekst tot HTML verhouding

4. Te lange meta titels

5. Geen H1 koppen

Het grootste punt wat opvalt is het Schema welke onvolledig is. Schema is een script welke je toe kunt voegen aan bijvoorbeeld producten om ze beter te laten indexeren door Google. Echter, staat er op exellentdreams.nl een onvolledig script. Een grote gemiste kans.

De overige punten zijn technische/tekstuele problemen waar we je graag mee helpen.

Linkbuilding

Domein autoriteitscore
5%

81 verwijzende domeinen 

Links zorgen van oudsher voor de autoriteit. Er zijn verwijzende domeinen met een totaal van 132 links naar jouw website. 

Veel van de linkjes zijn “giftig” of “mogelijk giftig”. Daarbij zijn de gezonde linkjes van lage waarde, waardoor de autoriteitscore op 5/100 uitkomt. 

Content

De site is uitgebreid, in dat opzicht dat het veel pagina’s bevat. Echter zijn er veel content ideeën. Dit komt vooral terug uit weinig tekst op pagina’s. Hier ligt dan ook direct de grootste kans. We zien verschillende kansen en ideeën die we graag met jullie bespreken.

Geadviseerde eerste acties

1. techniek

De techniek is leidend voor je vindbaarheid. Is je site traag, klopt de techniek niet, of is de code onvolledig, dan heeft dit groot effect op je vindbaarheid. Met de aanpak van Schema en technische tekstuele problemen gaat de site met stappen vooruit.

2. Content

De content heeft veel ruimte voor groei. Zowel de lengte van de content als de vindbaarheid van de content. Hoe kan Google immers lezen wat je aanbiedt, als er weinig te lezen valt.

Autoriteit

Start met backlinken. Een actieve outreach naar mogelijke link-partners waarmee je een linkje kunt ruilen. Deze linkjes gaan je autoriteit vooruit duwen.

Meer weten?

Bedankt voor de aanvraag van jouw SEO scan. Hiermee heb je een inzicht gekregen in de gezondheid van jouw site als het gaat om organische vindbaarheid in zoekmachines. Ik hoop dan ook dat je er wijzer van bent geworden. 

Ben je benieuwd naar de acties die nodig zijn om jouw site naar de eerste pagina van Google te duwen? Wij bellen je nog even na het versturen van dit document. Heb je eerder vragen? Bel dan naar +31 85 004 4978 en ik help je graag verder!

Tot snel!

02

Design & Development

Volg ons op