Social media
beheer

Wat is Social media beheer?

Sociale media is fantastisch om je doelgroep te bereiken. Als bedrijf is het onverstandig om geen gebruik te maken van sociale media, omdat het een krachtige manier is om een groot aantal mensen te bereiken. Toch blijkt het voor sommige bedrijven een uitdaging te zijn om effectief gebruik te maken van alle sociale media kanalen. Het meest uitdagende deel is misschien wel “Hoe zorgen we ervoor dat we de continuïteit bewaken?”. In het begin is er vaak veel enthousiasme, maar na verloop van tijd verslapt de aandacht en is er te weinig tijd. Wij nemen het beheer van jouw social media kanalen professioneel over en zorgen voor een optimale zichtbaarheid en geen verslapping. 

De heilige graal voor het beheren van de sociale kanalen.

Ken je doelgroep

Het kennen van jouw ideale klant stelt je in staat om content te creëren die op hen is afgestemd. Om jouw doelgroep te bepalen, dien je rekening te houden met factoren zoals leeftijd, locatie, functie en interesses. Dit helpt bij het aanpassen van de boodschap op een manier die jouw doelgroep aanspreekt en betrokkenheid aanmoedigt. 

Maak een contentplanning

Met een contentplanning kan je je berichten van tevoren plannen en de timing bepalen. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat je volgers altijd nieuwe content ontvangen en kan je ook inspelen op actuele onderwerpen die relevant zijn. Uiteindelijk zal een goed plan niet alleen het beheer van jouw sociale media-accounts vergemakkelijken, maar ook betere resultaten opleveren!

Scoor op creativiteit

Als je wilt dat je berichten opgemerkt worden door (potentiële) klanten, is het van belang om creatief en onderscheidend te zijn met je content. Bedenk unieke manieren om de aandacht van mensen te trekken, zoals het gebruik van opvallende (bewegende) visuals. Voeg een persoonlijke touch toe aan je berichten; dit zal ze authentieker doen overkomen.

Analyseer

Het is belangrijk om de tijd te nemen om je inspanningen op sociale media te analyseren en indien nodig bij te sturen. Dit helpt je om te begrijpen welke content goed presteert en welke niet. Kijk naar statistieken zoals betrokkenheid, impressies, bereik en doorkliks; zo krijg je een goed beeld van de effectiviteit van je content. Let ook op eventuele feedback of opmerkingen.

Bear's Factory - Romy Hoebers

Het belang van de juiste social media inzet

Een goede social media strategie draagt enorm bij aan al je online marketing resultaten. Het uitbesteden van al je social media activiteiten kan zelfs merkbaar zijn buiten je eigen kanalen, maar alleen als je het goed doet. Het draagt bij aan je SEO rankings, wat betekent dat je zelfs hoger in Google kunt komen te staan! Klinkt goed, toch?

Vanwege de grote hoeveelheid aan kanalen en de sociale versplintering kan social media beheer soms lastig zijn. Maar laten we niet vergeten dat social media ook hartstikke leuk kan zijn! Het is de perfecte manier om interactie te hebben met je klanten en om je merk persoonlijkheid te geven. 

Interactie met je doelgroep

Op de sociale kanalen heb je direct interactie met je doelgroep. 

Verbeter jouw online ranking

Naast zichtbaarheid kunnen de socials jouw zoekmachine ranking positief beïnvloeden. 

Maak je merk persoonlijk

Maak je merk menselijk en persoonlijk door in te gaan op reacties van de doelgroep.  

Leer van je publiek

Leer van de interactie met je publiek. Leer snel wat wel en niet werkt. 

Hoe pakken wij jouw social media aan?

Zomaar lukraak een afbeelding op Instagram plaatsen is verleden tijd, althans als je resultaat wilt behalen met je social media activiteiten. Om effectief te zijn op social media moet je namelijk gaan voor kwalitatieve content en deze op een gestructureerde en consistente manier verspreiden via geschikte kanalen. Hiervoor heb je een sterke basis nodig, oftewel een doordachte social media strategie. Deze zullen we in samenspraak met jou ontwikkelen. In deze stevige basis nemen we de wensen, de doelgroep, het budget en de kanalen mee. Met behulp van rapportages maken we de data inzichtelijk en sturen we in samenspraak bij.

Bekijk hier al
onze diensten

01

Digital marketing & Data

In de digitale hoek is waar je ons vindt. Daar waar groeistrategieën gemaakt worden, daar waar merken in de spotlight staan, daar waar digitaal impact gemaakt wordt. Met brede kennis van digital & data vinden we voor jou altijd de juiste formule. 

SEO
SEA
Social advertising
Social media beheer
Email marketing

02

Design & Development

De knapste van de klas, daar wil je bij horen, daar wil je interactie mee. Wij zien het als onze taak om onweerstaanbare websites te ontwikkelen waar je niet omheen kan. Uniek in stijl en onmogelijk te missen.  

Webdevelopment
Webshops

Gerelateerde
Cases

Martin Cuypers

Als totaalontzorger all-in voor Martin Cuypers. Dat werkt prettig!

Wanten Bouw Sevenum

Meer dan bouwen voor familiebedrijf Wanten Bouw

Ylva & Dite

Van taboe naar internationale hoogtepunten voor Ylva & Dite

Tijd om jouw sociale kanalen naar een hoger niveau te tillen?

02

Design & Development