Social
advertising

Wat is social advertising?

Social Advertising is het adverteren op sociale media platformen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat en TikTok. Waar traditionele media (bijvoorbeeld in kranten of tijdschriften) gericht zijn op de massa, worden social media advertenties juist gericht op een specifieker publiek. Door de beschikbaarheid van veel bruikbare data, kun je gericht adverteren op bijvoorbeeld interesses, gedrag en demografische gegevens van gebruikers.

Hoe zorg je voor de juiste social advertising

Door in te zetten op de juiste targeting,  interactie te hebben met jouw publiek en te testen zorg je ervoor dat jouw ads relevant blijven en de gewenste performance hebben. 

Verschillende manieren van targeting

Er bestaat geen eenduidige set van targetingopties die geldt voor alle social mediakanalen. Hoewel de basis altijd aanwezig is, waaronder locatie, demografie, interesses, gedrag en connecties, kan het variëren afhankelijk van het specifieke kanaal. Om de beste opties voor te bepalen, wordt rekening gehouden met de doelstellingen, concurrentie en het beschikbare budget. Dit kan leiden tot verrassende inzichten en creatieve oplossingen, waardoor je in staat bent om je doelgroep op nieuwe en onverwachte manieren te bereiken. .

Interactie als basis

Een van de unieke aspecten van social advertising is dat jouw publiek de mogelijkheid heeft om te reageren op advertenties en er interactie mee te hebben. Een goede advertentie creëert interactie, reactie en verbazing. Dit zetten wij in als basis.

Testen, testen en nog meer testen

Het succes van campagnes hangt af van grondige analyses gedurende de looptijd van de campagne, voortdurende optimalisatie en het bijstellen van de strategie indien nodig. Laat niets aan het toeval over en blijf voortdurend testen. Of het nu gaat om A/B-testen, targeting-instellingen, KPI-doelstellingen of het budget, houd alles nauwlettend in de gaten. Door deze aanpak worden campagnes voortdurend verbetert en wordt te verbeteren en de beste resultaten te behalen voor onze klanten.

Bear's Factory - Romy Hoebers

Het belang van social advertising

Tegenwoordig zijn sociale media onmisbaar geworden. Van Instagram en LinkedIn tot Snapchat en TikTok, het delen van content op sociale media kan je helpen om je doelgroep aan je te binden en het bereik van je merk te vergroten. Via social advertising kun je in contact komen met volgers en de interactie aangaan met een geheel nieuw publiek om je merk te promoten. Echter, het creëren van de juiste social ads vergt veel tijd en inspanning. Om impact te maken, is het belangrijk om je merkverhaal consistent te vertellen met platform-specifieke content. 

Specifieke targeting

Target met de socials op locatie, demografie, interesses, gedrag en connecties.

Verschillende advertentievormen

Sociale kanalen bieden vele advertentievormen. Van short video tot carrousels. 

Visuele ondersteuning

De sociale kanalen bieden visuele ondersteuning voor jouw advertenties. 

Creëren van merkloyaliteit

Met social advertising wordt engagement gecreëerd. Hiermee kun je merkloyaliteit activeren. 

Hoe pakken wij social advertising aan?

Bij het opzetten van een succesvolle social media marketing campagne zijn twee factoren cruciaal: strategie en data. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen welke social media kanalen het meest effectief zijn om jouw doelgroep te bereiken. Op basis hiervan ontwikkelen wij een op maat gemaakte social media strategie, visuals en planning. We staan vervolgens voor je klaar om deze strategie tot uitvoering te brengen. Wij creëren pakkende content die niet alleen gericht is op het genereren van leads en verkoop, maar ook bijdraagt aan het opbouwen van duurzame klantrelaties. Door middel van social media kanalen bouwen wij een community rondom jouw merk en zorgen wij voor een sterkere online aanwezigheid. Samen zorgen wij voor een krachtige social media marketing strategie die jouw merk naar een hoger niveau tilt.

Bekijk hier al
onze diensten

01

Digital marketing & Data

In de digitale hoek is waar je ons vindt. Daar waar groeistrategieën gemaakt worden, daar waar merken in de spotlight staan, daar waar digitaal impact gemaakt wordt. Met brede kennis van digital & data vinden we voor jou altijd de juiste formule. 

SEO
SEA
Social advertising
Social media beheer
Email marketing

02

Design & Development

De knapste van de klas, daar wil je bij horen, daar wil je interactie mee. Wij zien het als onze taak om onweerstaanbare websites te ontwikkelen waar je niet omheen kan. Uniek in stijl en onmogelijk te missen.  

Webdevelopment
Webshops

Gerelateerde
Cases

Martin Cuypers

Als totaalontzorger all-in voor Martin Cuypers. Dat werkt prettig!

Wanten Bouw Sevenum

Meer dan bouwen voor familiebedrijf Wanten Bouw

Ylva & Dite

Van taboe naar internationale hoogtepunten voor Ylva & Dite

Klaar om aan de slag te gaan
met Social Advertising?

02

Design & Development