Search engine
advertising

Wat is SEA aka search engine advertising?

Search Engine Advertising (SEA) is het betaald adverteren in zoekmachines zoal Google, Yahoo en Bing. Je verhoogt op korte termijn de zichtbaarheid van jouw website in de zoekresultaten met betaalde advertenties. Hiermee kun je direct betaalde advertenties tonen tussen de bovenste zoekresultaten op zoekmachines. En als we het hebben over zoekmachine adverteren, doelen we niet alleen op betaalde zoekadvertenties – we hebben het ook over bijvoorbeeld videoadvertenties, display-advertenties en shopping-advertenties. 

 

SEA als sleutelonderdeel in Search engine marketing

SEA staat voor Search Engine Advertising en is een belangrijk onderdeel van Search Engine Marketing (SEM), samen met Search Engine Optimization (SEO). SEO richt zich op het optimaliseren van de inhoud op jouw website om zo hoog mogelijk te scoren in de organische zoekresultaten. Maar naast de organische zoekresultaten zijn er ook betaalde zoekresultaten die bekend staan als advertenties. Deze worden doorgaans boven de organische zoekresultaten weergegeven en zijn te herkennen aan het label “advertentie”.

Juiste zoekwoorden

Het is van uiterst belang om de juiste zoekwoorden te selecteren bij het maken van een advertentie. Deze woorden worden gebruikt door jouw doelgroep om jouw producten of diensten te vinden. Het gebruik van de juiste zoekwoorden vergroot de kans dat jouw advertentie wordt weergegeven wanneer iemand deze termen gebruikt.

Relevantie

Naast zoekwoorden is de relevantie van de advertentie een belangrijke factor bij SEA. De advertentie moet naadloos aansluiten bij de zoekopdracht van de gebruiker en de inhoud van de bestemmingspagina. Een relevante advertentie verhoogt de kans op een klik en conversie.

biedstrategieën

Het instellen van de biedstrategie is van cruciaal belang bij SEA. Het bedrag dat wordt geboden bepaalt namelijk de positie van de advertentie in de zoekresultaten. Hoe hoger het bod, hoe groter de kans dat de advertentie hoger wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Optimalisatie

Om de prestaties van de advertenties te verbeteren, is het belangrijk om regelmatig te testen en aan te passen. Het testen van verschillende advertentieteksten, zoekwoorden en biedstrategieën kan helpen om de resultaten te optimaliseren en het rendement op de investering (ROAS) te verbeteren.

Sea en google Ads

Waarom kies je voor SEA als marketingtool?

Er zijn tal van voordelen verbonden aan zoekmachine adverteren (SEA). Het stelt je in staat om jouw doelgroep gericht te bereiken en snel resultaten te behalen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om de kosten onder controle te houden. Door jouw budget op een slimme manier in te zetten, kan SEA leiden tot een groeiende naamsbekendheid, gerichte leads en een toename van de verkoop. Vanwege de data insights en de mogelijkheid om scherp bij te sturen is SEA voor ons een zeer geliefd kanaal.

Snelle resultaten

Met behulp van SEA wordt je direct zichtbaar voor je doelgroep. 

Direct verkeer naar jouw website

Met behulp van SEA kun je een shortcut nemen en heb je snel jouw zichtbare plaats op het internet.

Specifiek inzetten op jouw doelgroep

Door een mix van doelgroepen, zoekwoorden, data wordt je direct zichtbaar voor de doelgroep met een koopintentie.

Volledig sturen op winstoptimalisatie

De kosten en de baten zijn altijd inzichtelijk met rapportages en dashboards. Hierdoor stuur je altijd op winst.

Hoe pakken wij jouw SEA aan?

Scoren met SEA betekent dat je de juiste zoekwoorden in moet zetten voor jouw merk. Dit doen wij niet op gevoel. Door de markt, de concurrenten en de industrie grondig te analyseren kunnen we een doordachte keyword strategie ontwikkelen. Op basis van deze strategie gaan we aan de slag met een advertisingcampagne. 

De ontwikkelde campagnes worden geoptimaliseerd op basis van performance zodat we een maximale RIO (return on investment) kunnen realiseren. Dit vraagt om een nauwe samenwerking, kennis, kunde en lef. 

De resultaten van de campagnes worden gerapporteerd en besproken zodat we samen bij kunnen sturen naar het maximale resultaat. Het eindstation is maximaal rendement en optimale zichtbaarheid bij  relevante doelgroepen. 

Bekijk hier al
onze diensten

01

Digital marketing & Data

In de digitale hoek is waar je ons vindt. Daar waar groeistrategieën gemaakt worden, daar waar merken in de spotlight staan, daar waar digitaal impact gemaakt wordt. Met brede kennis van digital & data vinden we voor jou altijd de juiste formule. 

SEO
SEA
Social advertising
Social media beheer
Email marketing

02

Design & Development

De knapste van de klas, daar wil je bij horen, daar wil je interactie mee. Wij zien het als onze taak om onweerstaanbare websites te ontwikkelen waar je niet omheen kan. Uniek in stijl en onmogelijk te missen.  

Webdevelopment
Webshops

Gerelateerde
Cases

Martin Cuypers

Als totaalontzorger all-in voor Martin Cuypers. Dat werkt prettig!

Wanten Bouw Sevenum

Meer dan bouwen voor familiebedrijf Wanten Bouw

Ylva & Dite

Van taboe naar internationale hoogtepunten voor Ylva & Dite

Klaar op aan de lopende band
resultaat te boeken?

02

Design & Development