Email
marketing

Wat is email marketing?

E-mailmarketing is een directe vorm van marketing waarbij bedrijven, websites en webshops e-mails sturen naar geïnteresseerden of klanten. Deze e-mails bevatten nieuws, aanbiedingen, informatie en andere updates. Het doel van e-mailmarketing is om de ontvangers te informeren en te betrekken bij de organisatie.

Persoonlijk

Met e-mail marketing heb je de mogelijkheid om gepersonaliseerde aanbiedingen naar jouw klanten te sturen, iets wat op de website zelf vaak moeilijker is. Door gebruik te maken van de beschikbare klantgegevens kun je de e-mails afstemmen op de interesses van de klant. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke kortingscode sturen op de verjaardag van de klant of na enkele maanden stimuleren om een herhaalaankoop te doen van een eerder besteld product in jouw winkel.

Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat klanten zich meer betrokken voelen bij jouw bedrijf en eerder geneigd zijn om over te gaan tot conversie.

Lage instapkosten

Een groot voordeel van e-mail marketing is dat het verzenden van een e-mail (in de basis) gratis is. Het is wel aan te raden om te investeren in de juiste software, vooral wanneer jouw groepen groter worden.

Er is bijvoorbeeld geen advertentiebudget nodig of een heftige initiële investering. Hierdoor heb je geen groot budget nodig om een effectieve e-mail marketing campagne op te zetten.

Dit maakt e-mail marketing een laagdrempelige en kosteneffectieve manier om jouw doelgroep te bereiken en te laten converteren. 

Volledig geautomatiseerd

Het automatiseren van e-mailcampagnes biedt vele voordelen. Allereerst bespaart het tijd, omdat je niet langer handmatig e-mails hoeft te verzenden. Bovendien verhoogt het de effectiviteit van je marketinginspanningen omdat de e-mails op de juiste momenten verstuurd worden en afgestemd zijn op de interesses en behoeften van de ontvanger. Dit resulteert in hogere open- en klikfrequenties, wat weer leidt tot een hogere conversieratio en omzet.

Romy Hoebers - Bears Factory

Het belang van email marketing

Als je op zoek bent naar effectieve marketingmethoden, is het benaderen van (potentiële) klanten per e-mail een van de beste manieren om dit te doen. Door je e-mailadressen slim te segmenteren in verschillende lijsten, kun je gepersonaliseerde e-mails versturen die gericht zijn op het werven van nieuwe klanten of het overtuigen van bestaande klanten. Maar met e-mailmarketing kun je nog verder gaan door bijvoorbeeld geautomatiseerde contactmomenten in te bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Persoonlijke benadering

Met email communiceer je met het individu en heb je de mogelijkheid om persoonlijke elementen toe te voegen. 

1 op 1 communicatie

Als bedrijf communiceer je met één persoon waardoor communicatie persoonlijker is.

Geheel geautomatiseerd

Emails kunnen met behulp van een emailflows automatisch verstuurd worden.

Makkelijk segmenteren

Je kunt op basis van o.a. omzet, betrokkenheid of interesse segmenteren zodat jouw emails altijd relevant zijn.

Hoe pakken wij jouw email marketing aan?

Als je jouw e-mailmarketing uitbesteedt, hoef je zelf minder na te denken. Bijvoorbeeld als het gaat over wat je wanneer moet doen en hoe het eruit moet komen te zien. Dit doen wij voor jou. Maar betekent dit dat je helemaal niks meer doet? Nee, zeker niet! Om een goede e-mailmarketing strategie te ontwikkelen, werken we namelijk samen.

Wij verdiepen ons in jouw bedrijf en branche zodat we exact weten wat werkt. In samenwerking ontwikkelen we templates, schrijven we content en geven we de juiste look en feel. Email marketing is voor ons veel meer dan alleen het versturen van nieuwsbrieven, er zijn veel verschillende campagnes die je kunt inzetten om jouw bedrijf verder te laten groeien. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf de aandacht krijgt die het verdient. 

Bekijk hier al
onze diensten

01

Digital marketing & Data

In de digitale hoek is waar je ons vindt. Daar waar groeistrategieën gemaakt worden, daar waar merken in de spotlight staan, daar waar digitaal impact gemaakt wordt. Met brede kennis van digital & data vinden we voor jou altijd de juiste formule. 

SEO
SEA
Social advertising
Social media beheer
Email marketing

02

Design & Development

De knapste van de klas, daar wil je bij horen, daar wil je interactie mee. Wij zien het als onze taak om onweerstaanbare websites te ontwikkelen waar je niet omheen kan. Uniek in stijl en onmogelijk te missen.  

Webdevelopment
Webshops

Gerelateerde
Cases

Martin Cuypers

Als totaalontzorger all-in voor Martin Cuypers. Dat werkt prettig!

Wanten Bouw Sevenum

Meer dan bouwen voor familiebedrijf Wanten Bouw

Ylva & Dite

Van taboe naar internationale hoogtepunten voor Ylva & Dite

Wanneer gaat jouw organisatie
mailen zonder zorgen?

02

Design & Development