Hoe maak je een zoekwoordenonderzoek voor jouw SEA-campagne?

Joep van der Sterren

Joep van der Sterren

Sr. Digital marketeer

Zoekwoordenonderzoek is een essentieel onderdeel van een succesvolle SEA-campagne. Het helpt jou bij het vinden van de juiste zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt, zodat je jouw advertenties op de juiste plaatsen kunt tonen. Maar hoe ga je te werk bij zoekwoordenonderzoek? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je zoekwoordenonderzoek kunt doen voor jouw SEA-campagne.

" Het is belangrijk om te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt"

Stap 1: Begrijp jouw doelgroep

Een van de belangrijkste aspecten van zoekwoordenonderzoek is het begrijpen van jouw doelgroep. Het is belangrijk om te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt om jouw producten of diensten te vinden. Daarom moet je inzicht hebben in hun zoekgedrag en zoekintentie. Als je weet welke zoekwoorden ze gebruiken, kun je jouw SEA-campagne optimaliseren en ervoor zorgen dat jouw advertenties worden weergegeven wanneer jouw doelgroep zoekt naar deze zoekwoorden.

Stap 2: Maak een lijst van zoekwoorden

een lijst van zoekwoorden te maken. Begin met het bedenken van woorden en termen die relevant zijn voor jouw bedrijf en branche. Gebruik daarbij ook synoniemen Nu je een beter begrip hebt van jouw doelgroep en hun zoekgedrag, is het tijd om en termen die gerelateerd zijn aan jouw producten of diensten. Een goede manier hiervoor is om de structuur van de website te hanteren. Begin met de merknaam en categoriseer vervolgens alle producten en diensten die je aanbiedt per thema. Vergeet ook niet om een lijst te maken van jouw concurrenten.
Sea en google Ads

Stap 3: Gebruik zoekwoordplanners

Zoekwoordplanners zijn essentiële tools voor zoekwoordenonderzoek. Hiermee kun je zoekwoordideeën genereren, zoekvolumes bekijken en de concurrentie op zoekwoorden analyseren. Google Keyword Planner is een populaire gratis zoekwoordplanner die gedetailleerde zoekwoordideeën, zoekvolumes en voorgestelde biedingen biedt.

Andere betaalde tools zoals SEMrush of Ahrefs kunnen ook worden gebruikt voor meer geavanceerde analyses van zoekwoorden, zoekvolumes en concurrentie. Het is belangrijk om bij het gebruik van zoekwoordplanners een balans te vinden tussen zoekvolume en concurrentie die past bij jouw SEA-campagne en doelstellingen.

Stap 4: Test jouw zoekwoorden

Nu je jouw lijst van zoekwoorden hebt, is het tijd om deze te toe te voegen aan jouw SEA camapgnes. Maak een campagne aan met jouw geselecteerde zoekwoorden en analyseer vervolgens de prestaties. Kijk naar factoren zoals click-through rate (CTR), conversieratio’s en kosten per klik (CPC) om te bepalen welke zoekwoorden het beste presteren. Je kunt deze inzichten gebruiken om jouw lijst verder te verfijnen en aan te vullen om zo jouw SEA-campagne verder te optimaliseren.

Benieuwd hoe we jouw Ads tot een succes brengen?

Interessant?
Check meer blogs

De belangrijkste onderdelen van SEO

Social media trends 2024

YouTube shorts, TikTok en Instagram reels een vergelijking.

Hoe gebruik je Tiktok voor jouw bedrijf.

Social media budget verdeling

Het belang van een effectieve budgetverdeling over social media kanalen

Envelop - Bears Factory

Email marketing: onlosmakelijk verbonden met een sterke klantenbinding.

02

Design & Development