Hoe kan SEA jouw bedrijf helpen groeien?

Joep van der Sterren

Joep van der Sterren

Sr. Digital marketeer

Lees alles over het groeien met SEA.

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk klanten bereiken en je omzet verhogen. Eén van de manieren om dit te doen is door middel van SEA, oftewel Search Engine Advertising. Met SEA zorg je ervoor dat jouw website bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnt wanneer mensen zoeken naar gerelateerde producten of diensten. Maar hoe werkt SEA precies en hoe kan het jouw bedrijf helpen groeien?

"Het voordeel van SEA is dat je alleen betaalt als er op jouw advertentie wordt geklikt en niet voor de vertoning ervan."

Wat is SEA?

Zoals gezegd staat SEA voor Search Engine Advertising. Door gebruik te maken van betaalde advertenties, ook wel bekend als Google Ads, is het mogelijk om direct bovenaan de zoekresultaten te verschijnen wanneer mensen zoeken naar gerelateerde zoekwoorden. Dit betekent dat potentiële klanten jouw bedrijf snel kunnen vinden en benaderen, wat resulteert in meer verkeer naar jouw website en een verhoogde kans op conversies en sales. Het voordeel van SEA is dat je alleen betaalt als er op jouw advertentie wordt geklikt en niet voor de vertoning ervan.

Hoe werkt SEA?

Maar hoe werkt SEA dan precies? Allereerst moet je bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf en waarop je gevonden wilt worden. Hiervoor doe je een zoekwoordenonderzoek. Vervolgens maak je een advertentie die wordt getoond wanneer mensen op deze zoekwoorden zoeken. De advertentie bevat een titel, een korte beschrijving en een link naar jouw website.

Het mooie van SEA is dat je zelf bepaalt op welke zoekwoorden je gevonden wil worden en dat je de advertenties kunt aanpassen aan de doelgroep die je wil bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je alleen gevonden wil worden door mensen in een bepaalde regio of leeftijdscategorie.

google ads

Hoe kan SEA jouw bedrijf helpen groeien?

Nu je weet wat SEA is en hoe het werkt, is het tijd om te kijken naar de voordelen ervan voor jouw bedrijf. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Meer naamsbekendheid

Met SEA kun je snel meer naamsbekendheid creëren. Door bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen, zien mensen snel jouw bedrijfsnaam en website. Hierdoor vergroot je de kans dat mensen jouw bedrijf onthouden en terugkeren.

Meer conversie

Doordat je met SEA gericht adverteert op zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf, is de kans groter dat mensen die op jouw advertentie klikken ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Hierdoor is de kans op conversie groter dan bij traditionele vormen van adverteren.

Meer verkeer naar je website

Met SEA kun je snel meer verkeer naar je website trekken, doordat de advertenties bovenaan in Google verschijnen. Als de advertentie goed aansluit bij de zoekopdracht is de kans groot mensen doorklikken naar jouw website.

Meer inzicht

Met SEA krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw potentiële klanten. Je kunt namelijk precies zien welke zoekwoorden goed werken en welke niet. Hierdoor kun je jouw advertenties en website optimaliseren om zo meer conversie te behalen.

Snelle resultaten

Met SEA kun je, anders dan bij SEO, snel resultaten behalen. Zodra je advertentie live staat, kun je al verkeer naar jouw website trekken en meer conversies behalen.. Daarbij kun je snel een eenvoudig zoekwoorden en advertenties toevoegen om jouw campagnes verder te optimaliseren.

Laptop typen

Meer controle

Met SEA heb je meer controle over je advertentiecampagne. Je bepaalt zelf op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, welke advertenties je wilt laten zien en aan welke doelgroep. Daarnaast kun je ook het budget en de looptijd van de campagne zelf bepalen. Hierdoor heb je meer controle over de kosten en kun je de campagne optimaliseren om zo het beste resultaat te behalen.

Meer omzet

Als gevolg van de voordelen die SEA biedt, kun je meer omzet behalen. Meer verkeer en conversie zorgen immers voor meer omzet en groei van jouw bedrijf.

Betaalbaar

SEA kan erg betaalbaar zijn. Je bepaalt namelijk zelf het budget en betaalt alleen per klik op je advertentie. Hierdoor kun je de kosten goed in de hand houden en betaal je alleen voor resultaat.

Wil je aan de slag met SEA om jouw bedrijf te laten groeien?

Interessant?
Check meer blogs

voorbeeld het belang van seo in webdesign

Het belang van SEO in webdesign

Meta descripties, wat en waarom?

Het belang van zoekwoordenonderzoek

De belangrijkste onderdelen van SEO

Social media trends 2024

YouTube shorts, TikTok en Instagram reels een vergelijking.

02

Design & Development