De voordelen van een op maat gemaakte website

Johan van Helden

Johan van Helden

Sr. Digital marketeer

Wat levert een op maat gemaakte website jou op?

Wanneer je een website bouwt, zijn er talloze opties beschikbaar. Van doe-het-zelf websitebouwers tot kant-en-klare sjablonen, er is geen tekort aan keuzes. Maar als het gaat om het online vertegenwoordigen van jouw bedrijf, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele redenen waarom het de moeite waard is om te investeren in een op maat gemaakte website.

"Een op maat gemaakte website biedt verbeterde functionaliteit ten opzichte van een sjabloon website."

Unieke uitstraling

Een op maat gemaakte website biedt jouw bedrijf de mogelijkheid om een unieke uitstraling te creëren die past bij jouw merk. Met een sjabloon website ben je beperkt tot de beschikbare ontwerpen en lay-outs, waardoor het moeilijk kan zijn om je te onderscheiden van concurrenten. Een professionele webdesigner kan een op maat gemaakt ontwerp maken dat past bij de huisstijl van jouw bedrijf en de boodschap die je wil overbrengen. Het gebruik van aangepaste kleuren, lettertypen en afbeeldingen kan bijdragen aan een sterke visuele identiteit die jouw merk onderscheidt van anderen.

Betere gebruikerservaring

Een op maat gemaakte website biedt een betere gebruikerservaring dan een sjabloon website. Een professionele webdesigner kan de website ontwerpen met de gebruikerservaring in gedachten, waardoor het gemakkelijker en intuïtiever wordt voor bezoekers om te navigeren. Dit kan bijdragen aan hogere conversieratio’s en terugkerende bezoekers. Een op maat gemaakte website kan ook worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, wat steeds belangrijker wordt gezien het toenemende gebruik van smartphones en tablets.

Aan het werk - Bears Factory

Verbeterde functionaliteit

Een op maat gemaakte website biedt verbeterde functionaliteit ten opzichte van een sjabloon website. Met aangepaste functionaliteit kan jouw website specifieke behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een boekingssysteem, een betalingssysteem, een klantenportaal of een online chatfunctie. Dit kan bijdragen aan een betere klantervaring en kan het proces voor het bereiken van bedrijfsdoelen efficiënter maken.

Gemakkelijk aanpasbaar

Een op maat gemaakte website biedt ook het voordeel van gemakkelijke aanpassing. Met een sjabloon website ben je beperkt tot de beschikbare sjablonen en functies. Met een op maat gemaakte website heb je de vrijheid om de website aan te passen en te updaten op basis van de veranderende behoeften van jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het toevoegen van nieuwe functies, het updaten van de inhoud of het wijzigen van de lay-out. Het hebben van volledige controle over de website kan bijdragen aan een betere algehele gebruikerservaring en kan helpen om de website up-to-date te houden.

Hogere zoekmachine rankings

Een op maat gemaakte website kan bijdragen aan hogere zoekmachine rankings dan een sjabloon website. Een professionele webdesigner kan de website optimaliseren voor zoekmachines zoals Google door bijvoorbeeld de juiste zoekwoorden te gebruiken, de website te optimaliseren voor snelheid en door het toevoegen van metadata. Dit kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid in zoekmachines en kan leiden tot meer verkeer naar de website. Daarnaast kan een op maat gemaakte website ook meer backlinks genereren, omdat het meer unieke en waardevolle inhoud kan bevatten dan een sjabloon website. Backlinks zijn een belangrijke factor bij het bepalen van de zoekmachine rankings.

Kostenbesparend op lange termijn

Een op maat gemaakte website kan op de lange termijn kosteneffectiever zijn dan een sjabloon website. Terwijl een sjabloon website goedkoop lijkt in de korte termijn, kan het aanpassen van de website en het toevoegen van nieuwe functies op de lange termijn duur zijn. Met een op maat gemaakte website worden de functies die je nodig hebt vanaf het begin ingebouwd, waardoor er minder behoefte is aan dure upgrades en aanpassingen later.

Webdesign

Beter beveiligd

Een op maat gemaakte website kan ook betere beveiliging bieden dan een sjabloon website. Een professionele webdesigner kan de website ontwerpen met de beveiliging in gedachten, door bijvoorbeeld het toevoegen van beveiligingsfuncties zoals SSL-certificaten en firewalls. Dit kan bijdragen aan een betere bescherming van gevoelige informatie en kan helpen om de website te beschermen tegen hackers en andere cyberaanvallen.

Betere ondersteuning

Een op maat gemaakte website kan ook betere ondersteuning bieden dan een sjabloon website. Als je problemen ondervindt met de website, kun je contact opnemen met de webdesigner die de website heeft gemaakt en kan hij of zij het probleem voor je oplossen. Bij een sjabloon website ben je beperkt tot de beschikbare ondersteuningsopties van de sjabloon leverancier. Met een op maat gemaakte website kun je echter rekenen op een persoonlijke en op maat gemaakte ondersteuning die past bij jouw specifieke behoeften.

Conclusie

Een op maat gemaakte website biedt vele voordelen ten opzichte van een sjabloon website. Het biedt unieke uitstraling, een betere gebruikerservaring, verbeterde functionaliteit, gemakkelijke aanpassing, hogere zoekmachine rankings, kostenbesparing op lange termijn, betere beveiliging en betere ondersteuning. Het is een investering in de toekomst van jouw bedrijf en kan bijdragen aan de groei en het succes ervan.

Wil jij een op maat gemaakte website?

Interessant?
Check meer blogs

De belangrijkste onderdelen van SEO

Social media trends 2024

YouTube shorts, TikTok en Instagram reels een vergelijking.

Hoe gebruik je Tiktok voor jouw bedrijf.

Social media budget verdeling

Het belang van een effectieve budgetverdeling over social media kanalen

Envelop - Bears Factory

Email marketing: onlosmakelijk verbonden met een sterke klantenbinding.

02

Design & Development